Príčiny a ciele riadenej migrácie.

21.02.2019 15:23

Neokolonialistická imperialistická politika riadenej migrácie do Európy je naplnením stratégie veľkokapitálu na ovládanie sveta cestou zničenia národných štátov.

Toto bol jeden z účelov finančnej svetovej oligarchie pre vojenské zničenie štátov stredného východu a severnej  Afriky. Ďalší účel vojenskej invázii imperialistických oligarchií do Iraku, Afganistanu, Sýrie, Líbye boli samozrejme ložiská nerastných surovín týchto krajín. Tieto  invázie sú však iba medzičlánok v stratégie veľkokapitálu na zničenie národných štátov a úplné ovládanie celého sveta včítane Európy. Švajčiarsky profesor sociológie, Prof. Jean Ziegler, 10 rokov splnomocnenec OSN na boj proti chudobe to popísal v jeho knihe Die neuen Herrscher der Welt (Noví vládcovia sveta) už v r. 2005:

 

Rastúca nádej v roku 1991 (po páde socializmu  poz. redakcie) bola obrovská. Ale víťazné oligarchie finančného kapitálu urobili vtedy rozhodnutie, ktorého dôsledky sú ešte dnes nepredvídateľné: oni odmietli usporiadať novú globálnu spoločnosť na základoch existujúcich multilaterálnych organizácií ako OSN, so svojimi 22 špecializovanými organizáciami, alebo dokonca ešte staršími medzivládnymi organizáciami.  Namiesto toho, aby sa spoliehali na multilaterálne organizácie kolektívnej bezpečnosti, velkokapitalisti sa spoliehali na vojenský vplyv americkej superveľmoci. Namiesto medzinárodnej arbitráže konfliktov medzi štátmi si zvolili diktát amerického impéria.

Svojím rozhodnutím pre americké impérium a proti planetárnej demokracii vládcovia sveta vrátili ľudstvo niekoľko storočí späť.

Je nezmysel považovať Spojené štáty za jednoduchý "národný štát". Spojené štáty sú imperium, ktoré zo svojimi ozbrojenými silami - na vode, na zemi, vo vzduchu i vo vesmíre, s medzinárodným odpočúvacím systémon a gigantickou špionážou  a výzvednou technikou, zaručuje konštantný  expansionizmus oligarchického  svetového poriadku. Bez tohto impéria a jeho vojenskej a policajnej moci nemôže kartel vládcov sveta prežiť.

Neviditeľná ruka trhu nebude fungovať bez viditeľnej pästi. McDonald's sa nemôže rozširovať bez McDouglasa, výrobcu F-15. A viditeľná päsť, symbolizujúca globálnu bezpečnosť technológie Silicon Valley, je americká armáda: US Air Force, US Navy a US Navy Corps.

Imperialistický poriadok nevyhnutne zničí národné štáty a akúkoľvek inú zvrchovanosť, ktorá by sa odvážila sa  jej vzoprieť. (s.34-36)

 

 Ľudstvo si už zvyklo na imperialistické vojny USA a jeho spojencov v EU na blízkom východe a Afrike obhajované kapitálom vlastnenou tlačou ako vojny “za demokraciu a ľudské práva”. Avšak každý trochu mysliaci človek musí vidieť výsledok týchto imperialistických vojen: milióny mŕtvych v Iraku, Afganistane, Jemene, Líbyi spojené s ekonomickým úpadkom, chudobou, hladom a násilím.

Je pozoruhodné, že práve politické kruhy ktoré podporovali a stále podporujú nezákonné  imperialistické vojny dnes sa dovolávajú súcitu a humanity. Je to pokrytectvo najvyššieho stupňa. Namiesto ekonomickej a hospodárskej pomoci krajinám 3. sveta vedú kapitalistické krajiny pod vedením USA a EU imperialistické vojny proti každej krajine ktorá sa pokúsi zbaviť sa imperialistického jarma. Líbya je toho posledný príklad. Krajina s najvyššou životnou úrovňou v Afrike, porovnateľnou s Európou, sa svojim hospodárskym vzostupom a snahou o hospodársku nezávislosť stala hrozbou pre svetový kapitál. Gaddafiho vízia hospodárskeho a politického vzostupu Afriky bola zničená bombami Britských a Francúzskych stíhačiek. Otrok ktorý vztýčil  hlavu bol zrazený na kolená. Bol to aj krok k zahájeniu riadenej migrácie do Európy s cieľom zničiť európske štáty a zaviesť totálnu svetovládu finančnej oligarchie. Zo dňa na deň boli poskytnuté gumové člny pre viac ako sto ľudí ktoré denne dovážali migrantov do Európy na pozvanie p. Merkelovej a ďalších európskych politikov ktorí vehementne podporovali nezákonnú vojnu proti Líbyi. Nikto sa nepýtal a nepýta kto tieto člny v hodnote jedného za desiatky tisícov Euro financoval, ktorá firma ich dodávala, kto bol objednávateľ a platca. Zrejmé je len to že miliardár Soroš ( a ďalší)  nielen vehementne podporujú riadenú migráciu ale ju aj financujú. Ich cieľ je podľa hesla rozdeľuj a panuj zničiť národné štáty a nastoliť totalitnú svetovládu kapitálu. Riadená migrácia nemá s humanitárnou pomocou nič spoločné, práve naopak, je to ďalší úder rozvojovým krajinám a pokus zničiť národné štáty Európy a dostať ich pod absolútnu nadvládu kapitálu.

—————

Späť