Príprava vojny proti Rusku

28.03.2018 12:28

 

Kapitalizmus je znovu na hranici hospodárskeho rastu a jediná cesta ( pre vládnuce elity) ako znovu vytvoriť podmienky pre ďalší rast je vojna. Správna cesta z krízy – prerozdelenie bohatstva, podpora a rozvoj 3. sveta – neprichádza pre vládnuce triedy oligarchov do úvahy. Preto začala už pred viac ako desiatimi  rokmi postupná príprava más na vojnu proti Rusku.

Najdôležitejšie propagandistické akcie veľkokapitálu na prípravu más na vojnu proti Rusku:
Prevrat na Ukrajine. Bol zinscenovaný a financovaný vládnymi elitami USA a EU. Dnes je to nad akékoľvek pochybnosti dokázané. Nielen bývalý veliteľ vnútorných vojsk Ukrajiny Stanislav Šuľiak  ale i ukrajinská hrdinka Savčenková ako očitý svedkovia obvinili Ukrajinskú chuntu že organizovala streľbu  do davu a policajtov.
  • zostrelenie malajzijského lietadla nad Ukrajinou. Len pár dní po zostrelení priniesol nemecký časopis Spiegel na titulnej stránke Putina ako vraha a stovky tvárí obetí okolo neho. Princ Charles okamžite prirovnal Putina k Hitlerovi. To sú len dva príklady masívnej proti ruskej propagande, ktorá sa niesla celou Európou.   Dnes už vieme že malajzijské lietadlo zostrelil  ukrajinský pilot ktorý nedávno spáchal samovraždu.
  • Vylúčenie ruských športovcov a paraolympionikov z olympiády bez akýchkoľvek dôkazov z jasným účelom ukázať Rusko ako nedôveryhodnú krajinu mimo spoločnosti národov.
  • Ovplyvňovanie volieb v USA ruskými agentmi, opäť bez akýchkoľvek dôkazov.
  • Vrchol dosiahla proti ruská propaganda obviňovaním Ruska a hlavne Putina otrávením dvojitého  špióna  Škripela a jeho dcéry, znovu bez akýchkoľvek dôkazov. Neexistuje žiadny zjavný motív pre vládu Putina, aby sa pokúsila o vraždu Skripalu - muža, ktorého ruské úrady predtým uväznili a potom prepustili - hneď v predvečer Putinovej opätovnej voľby až do jeho posledného funkčného obdobia. Ak sa položí základná otázka akéhokoľvek policajného vyšetrovateľa - kto mal dôvod na vykonanie tohto zločinu? - zrejmé odpoveďou by bol americký a britský imperializmus, ktorý využil incident, aby poskytol zámienku pre realizáciu politiky, ktorá bola rozhodnutá už vopred. Masívne odvolávanie ruských diplomatov z mnohých krajín EU je vrcholná propaganda pred vojnou.
 
Príprava más na vojnu bola vždy cieľavedome vedená silami ktoré sa chcú udržať pri moci a zvýšiť svoj vplyv a bohatstvo i za cenu veľkej vojny. Národy sú vedené na bitúnok vojny bez toho aby sa masívne bránili. Tí ktorí bojujú proti vojne sú  izolovaní, informačne izolovaní a zastrašovaní. Je tragédia, že Európa nemá jedného politika vo vedúcej pozícii ktorý by mal odvahu postaviť sa na odpor veľkokapitálu v jeho plánoch na vojnu proti Rusku. Naopak, väčšina európskych vrcholných politikov naskočila na propagačnú vlnu vojnových štváčov aby si udržala ich dobre platené miesta. Ako keby netušili záhubu ktorá ich čaká, idú ako ovce na bitúnok,  kým je tráva zelená netreba sa báť.
Táto vízia vojny proti Rusku je obzvlášť atraktívna pre veľkokapitál USA, ktorého predstavitelia dúfajú že vojna ( proti Rusku ) sa bude odohrávať len v Európe a Ázii a USA vyjdú z nej nepoškodené (alebo len okrajovo) a obnovou Európy a získaním ruského nerastného bohatstva dostanú svoju krajinu z katastrofálnej  finančnej a hospodárskej situácie. Pripomeňme, že USA majú dlh 20 biliónov dolárov.
Tragédia ľudstva je že sa  nechá manipulovať do vojny bez odporu. Masy majú strach byť aktívny ale vedúci politici, kultúrne a vedecké elity nesú priamu zodpovednosť za budúcu vojnu ak sa neodvážia postaviť sa proti vojnovej propagande kým je to ešte možné.

—————

Späť