Francúzsko a Terorizmus

25.02.2015 22:13

Teroristický útok v Paríži šokoval celý západný svet. Je to odsúdenia hodný čin ktorý u všetkých mierumilovných ľudí vyvoláva odpor a hnus. Avšak to nám nesmie brániť v tom aby sme hľadali príčiny takejto katastrofy. V prvom rade musíme sa pýtať čo sú to za ľudia, ktorí toto spáchali. Jednoznačne patria do islamskej teroristickej organizácie ISIL a boli trénovaní v Jemene a podľa dostupných informácii  bojovali v Sýrii. Tak sa nastoľuje otázka kto je ISIL a ako vznikol. Úplne otvorene to povedal americký viceprezident Joseph Biden začiatkom októbra 2014 v príhovore študentom na Harwardskej Univerzite: Turecko, Saudská Arabia, Spojené Arabské Emiráty boli natoľko rozhodnuté zvrhnúť Assada že použili na tento účel Sunitsko-šiitskú vojnu. Investovali milióny dolárov a tisíce ton zbraní komukoľvek kto bol ochotný bojovať proti Assadovi – ibaže zbrane a peniaze išli do rúk al Nusra a al Kaida and iných extrémistov jihadu. Samozrejme to bolo z morálnou, politickou, spravodajskou a vojenskou podporou USA, Francúzska a všetkých ostatných západných krajín. Perverzita politiky západných krajín sa teraz otočila proti ním. Ako predtým al Kaida dnes ich vlastné „dieťa“ ISIL sa obracia proti svojím stvoriteľom. Pritom celý dnešný boj proti ISIL je veľká fraška a podvod, lebo i dnes USA podporujú „umiernených“ žoldnierov –teroristov v Sýrii v snahe zvrhnúť Assada za každú cenu. A tá cena je už dnes astronomická: Pol milióna mŕtvych, 2 milióny utečencov bez domova, zničená zem.   Ciel tejto vojny západného imperializmu nie je sloboda, alebo demokracia alebo boj proti terorizmu, ale nadvláda nad zásobou oleja na blízkom východe a príprava ešte krvavejšej vojny proti Iránu a potom proti úhlavným nepriateľom Rusku a Číne.

Keď v nedeľu 11. Januára pôjde 700 000 ľudí do ulíc demonštrovať proti terorizmu  mali by sa pýtať sami seba, prečo sme mlčali, prečo sme nešli do ulíc, keď títo hrdlorezi s podporou našej vlády rezali hlavy sýrskym vojakom, sýrskym civilistom? Prečo sme nešli do ulíc keď naše francúzske stíhačky bombardovali Univerzity, školy, trhy a iné civilné ciele v  Lýbii a vraždili tisíce nevinných ľudí a množstvo detí. Je len samozrejmé že takéto správanie vyvoláva nenávisť a hnev a je zárodkom nového terorizmu ako to po jednom nálete na Tripolos 6. Júna 2011   napísal jeden ( z mnohých) čitateľov iránskej internetovej stanice PressTV:

 

 All nations of the world have militaries. but it is only the west, that destroyes nation after nation killing people by the millions. Any just and true analysis of this will show, that the west does what it does because of IMPUNITY. They will keep destroying nation after nation and kill people by the millions until their impunity is taken away. Their wars must be brought to their own doorsteps!”

 

“Všetky krajiny majú armády, ale jedine západ ničí národ za národom, vraždí milióny ľudí.  Každá spravodlivá a objektívna analýza ukazuje že západ koná takto kvôli BEZTRESTNOSTI. Oni budú ďalej ničiť národ za národom, vraždiť milióny ľudí až kým im nezoberieme beztrestnosť. Ich vojny musia byť prenesené na ich prah.

 

Podobne to vyjadril aj nemecký politik Oskar Lafontaine:

 

Proti terorizmu sa nedá bojovať vojnou, a už vôbec sa vojnou nedá vykoreniť. Keď pri bombardovaní zomiera množstvo nevinných ľudí , vyrastá nová generácia teroristov.

 

Je to na nás, všetkých mierumilovných ľudí aby sme od našich politikov vyžadovali skončiť z imperialistickou politikou západu. Kým neskončí imperializmus nebude mier vo svete  a nikto sa nevyhne hrozbe terorizmu.

—————

Späť